Menüü

Uudised

Noorte fotokonkurss „Imeline Valgamaa“ ootab võistlustöid

10:40 19.09.2019

Konkursil osalema oodatakse 13.-26.aastaste noorte fotosid Valgamaa loodusest, linnadest ja inimtegevusest looduses. Foto juurde tuleb lisada loominguline kirjutis, milleks võib olla luuletus, lugu või lihtne mõttemõlgutus. Töid võetakse vastu 15.oktoobrini.

Konkursi eesmärgiks on suunata noori märkama ja hindama keskkonda, milles nad elavad. Fotograafia võimaldab tabada ja sügavamalt tunnetada üht ajahetke kiiresti muutuvas ja liikuvas maailmas.

13.septembril sõidab bussitäis Valgamaa noori Koorküla Valgjärve äärde fotoretkele, kus fotograaf Ermo Justus jagab näpunäiteid, kuidas teha tõeliselt head fotot. Fotoretk keskendub fotograafia alustõdedele – sobiva kompositsiooni leidmisele ja kaamera tehniliste võimaluste maksimaalsele ärakasutamisele.

24.septembril oodatakse noori osalema loovkirjutamise töötuppa Valga Muuseumis, mida juhendab Maarika Mark. Töötuppa on soovitatav mõni enda tehtud foto kaasa võtta, mis annaks inspiratsiooni teksti loomiseks. Samas võib lasta meeled vabalt lendama ja otsida spontaanselt sündinud teksti juurde sobiv foto konkursile esitamiseks.  

Rohkem infot konkursi, fotoretke ja loovkirjutamise töötoa kohta leiad aadressilt  http://www.valgamuuseum.ee/projektid/. Hetkel on veel kohti nii fotoretkele kui loovkirjutamise töötuppa! Registreerumiseks kirjuta kristi@valgamuuseum.ee.  

Fotokonkursi võitjad kuulutatakse välja 29.oktoobril kell 16 Valga Muuseumis. Kõik konkursitööd lähevad üles muuseumi Facebooki lehele. Iga kategooria parimatele on auhinnad välja pannud kauplus MaratonSport. Autasustamisüritusel esineb originaalse muusikalise slaidiprogrammiga Valgas sündinud tunnustatud loodusfotograaf Sven Zacek. Kõik huvilised on oodatud!

Parimad konkursitööd kaasatakse loodushariduslikule rändnäitusele „Imeline Valgamaa“, mis avatakse Valga Muuseumis järgmise aasta märtsis.      
 

Fotokonkurss ja töötoad toimuvad Valga Muuseumi, Valga Avatud Noortekeskuse, Valga Keskraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu koostööprojekti raames.

Tagasi