Menüü

Uudised

Valga Hariduskonverents toob kokku ligi nelisada huvilist

00:00 25.08.2015

Homme, 26. augustil kogunevad juba viiendat korda Valga Hariduskonverentsile " Haridus kui võimalus" ligi nelisada hariduselust huvitunut. Konverentsi avakõne on linnapea Kalev Härkilt ning tänavuse konverentsi peaesinejaks on ajalehe Postimees aasta eurooplase tiitli saanu, endine Euroopa Komisjoni asepresident ja endine Eesti peaminister Siim Kallas, kes räägib mitmetel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel, mis on tihedalt seotud hariduse ja haritusega.

„Konverentsile tullakse ka väljastpoolt Valgamaad", ütles konverentsi korraldaja Valga Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants ning lisas, et aastate jooksul on Valga Hariduskonverents saanud endale kindla kuulajaskonna, kuulama tullakse huvitavaid lektoreid, kes on Eestis arvamusliidrid ning nende etteasted on inspireerivad ja pakuvad pikaks ajaks mõtlemist ja arutlemisainet.

Uudiseid 2015/2016 õppeaasta kohta toob kuulajateni Haridus- ja Teadusministeeriumist üldharidusosakonna asejuhataja Pille Liblik. Kool peab olema huvitav ja õpilast motiveeriv - nendel teemadel arutlevad üheskoos Pille Liblik, Mall Türk teatri Vanemuine noorsootöö juht ja endine õpetaja ning Mari-Kätrin Kinks, kes on töötanud õpetajana nii Eestis kui ka Inglismaal ja meie Valga Gümnaasiumi arendusjuht Pille Olesk.

Maailm meie ümber on pidevas muutumises, haridusele heidab pilgu läbi innovatsiooni prisma Estonian Investment Corporation juhatuse esimees Ott Pärna.

Innovatsioon koolis saab toimuda siis kui koolijuht on ise uuendusmeelne, kogukonna eestvedaja ja väärtuste ning visiooni looja - kõige selle praktilisest küljest annab kuulajaskonnale ülevaate Karismaatiline Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

Oma parimad soovid edastab haridusrahvale uue algava õppeaasta puhul Valga maavanem Margus Lepik ning loodab, et konverentsi korraldamise traditsioon jätkub ka edaspidi.

Valga linn tunnetab oma rolli maakonnakeskusena ja on võtnud enda kanda hariduskonverentsi korraldamise vahetult enne uut kooliaastat ning seda ettevõtmist toetavad kõik Valgamaa omavalitsused läbi Valgamaa Omavalitsuste Liidu.
Konverentsi modereerib Märt Treier.

 

Hele Heletäht
Valga Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist
766 9902; 5347 2255

Tagasi