Menüü

Uudised

Valga Linnavalitsuse erakorralisel istungil 22 oktoobril

00:00 22.10.2014

Sotsiaalküsimustel otsustas linnavalitsus

  • anda kümnele isikule üürile sotsiaaleluruum

Majandusküsimustes otsustas linnavalitsus

  • Kinnitada Valga linna 2015. aasta hankeplaan
  • Määrata ehitiste, Astra, Iirise, Kadaka, Kaevu, Kibuvitsa, Kirsipuu, Kreegi, Kreegipuu, Kullerkupu, Maasika, Mee, Mädarõika, Nelgi, Ojaperve, Pipra, Pirni, Pirnipuu, Ploomi, Ploomipuu, Pääsusilma, Redise, Sambla, Sinepi, Sireli, Sinilille, Toominga, Umb, Vaarika, Viinamarja, Väike-Nelgi, Õunapuu ja Ülase tänavate ning Tambre tee T1, Tibina tee ja Vana-Tambre tee teenindamiseks vajaliku maa suurus ja sihtotstarve.

Haridus- ja kultuuriküsimustes otsustas linnavalitsus

  • Kinnitada Valga linna lasteaedade Buratino, Kaseke, Pääsuke ja Walko hoolekogud 2014/2015 õppeaastaks.
  • Kuulutada välja Valga linna poolt asutatava linnavalitsuse hallatava asutuse, Valga Muuseumi direktori vaba ametikoha täitmiseks avalik konkurss. Kandideerimisdokumentide esitamise tähtajaks määrati 14. november 2014 ning direktori tööle asumise ajaks 1. jaanuar 2015. Lisaks kinnitati direktori kandidaadile esitavad nõuded.
  • Kinnitada avaliku ürituse loa taotlus.

Rahandusküsimustes otsustas linnavalitsus

  • Eraldada reservfondist
    • Valga Linnavalitsuse hoone küttesüsteemi korrastamiseks 2500 eurot;
    • lasteaiale Kaseke suviste valverühmade täiendavateks palgakuludeks 4945 eurot;
    • linnamajandusametile kinnistul Vahtra tn 1 ehitise lammutamiseks ja maa-ala korrastamiseks täiendavalt 2400 eurot.
  • Võõrandada OÜ-le Forestex Tartu otsustuskorras järgmine linnavara:
    • Männipalk ca 110 tm
      • Diameetriga 10,0-18,0 cm hinnaga 34-58 eurot/tm
      • Diameetriga 18,0-26,0 cm hinnaga 63-66 eurot/tm
      • Diameetriga 26,0-40,0 cm hinnaga 70 eurot/tm
    • Kuusepalk ca 25 tm
      • Diameetriga 10,0-18,0 cm hinnaga 34-55 eurot/tm
      • Diameetriga 18,0-38,0 cm hinnaga 60 eurot/tm
      • Diameetriga 38,0-50,0 cm hinnaga 55 eurot/tm
        Hindadele lisandub käibemaks.
  • Kinnitati Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse (kino, helitehnika, valgustehnika ja muu inventar) ning Valga Põhikooli teenuste (ujula, sauna ja spordisaali kasutamiseks) hinnakirjad.

Valga Linnavolikogu istungile suunati järgmised eelnõud

  • Loa andmine riigihanke „Veoauto kasutusrent" korraldamiseks
    Riigihanke „Veoauto kasutusrent" väljakuulutamise põhjuseks on hetkel kasutuses oleva tõsteseadmega veoauto kasutusrendi lõppemine 2014. aasta detembrikuus. Hanke objektiks on lisaseadmetega veoauto kasutusrent. Kasutusrendi periood 60 kuud alates 2015. aasta jaanuarist.
    Veoauto on vajalik linna heakorra -ja haljastustöödel ning teede jooksva remondi töödel, prügi veol, lehtede ja muu biolagunevate jäätmete veol, samuti linnavalitsuse hallatavate asutuste abistamiseks eelpoolloetletud valdkondades aga ka muudel raskemate veoste vedudel.
    Veoauto lühikirjeldus: mootor vahejahutiga turbodiisel võimsusega alates 125 kw; kandevõime alates 3500 kg; täismass kuni 9500 kg; 1+2 istekohta; auto pealisehitus - kalluri metallkast mahuga kuni 0,25 m3 ning kallutab taha suunda; teleskoop greifertõstuk noole haardeulatusega 6m, greifertõstuki tõstejõud 6 m kauguselt on 860 kg.
    Veoauto kasutusrendil sissemakse 10% ja 60 kuu rendimaksete hinnanguline suurus ehk hanke eeldatav kogumaksumus on 80 000 eurot.
  • Loa andmine riigihanke „Sõiduki kasutusrent" korraldamiseks
    Riigihanke „Sõiduki kasutusrent" väljakuulutamise põhjuseks on Valga Gümnaasiumi kasutuses oleva bussi liisinglepingu lõppemine 2014. aasta detsembrikuus. Uue bussi hankimise vajadust põhjendab Valga Gümnaasium vajadusega väikeste õpilastegruppidega koolivälistel üritustel (spordivõistlused, aineolümpiaadid maakonnas ja vabariigis, teistes linnades toimuvates õpitubadest osavõtmine) osalemisega ning vajadust reklaamida kooli teiste maakonna koolides.
    Hangitava sõiduki kirjeldus: reisijate arv sõidukis 8+1, kütus - diisel, mootori võimsus alates 95 kw. Kere: reisijate salongiosa pikkus alates 2900 mm, kandevõime alates 1000 kg, salongi istmete lihtne eemaldatavus. Varustuses alarm, raadio, veokonks, kliimaseade juhi ja reisijate ruumile koos soojusvahetiga, parkimisandurid ees ja taga, suverehvid velgedel + talverehvid velgedel, jalamatid. Hoolde vahemik 20000 km või rohkem. Sõiduki teenindusbaas peab asuma Valgas või 100 km raadiuses Valga linnast. Sõiduk peab olema registreeritud ARK-s. Läbisõit alla 50 km, väljalaske aasta 2014 või 2015.
  • Riikliku järelevalve ülesannete delegeerimine
    Kohaliku omavalitsuse järelevalve, sealhulgas riikliku järelevalve, ülesanded on sätestatud paljudes (alkoholiseadus, ehitusseadus, jäätmeseadus, kaubandustegevuse seadus, kalmistuseadus, keskkonnajärelevalve seadus, looduskaitseseadus, pakendiseadus, reklaamiseadus, teeseadus, tubakaseadus, turismiseadus, ühistranspordiseadus, ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniseadus) seadustes. Kui enamuses nendest on pandud järelevalve teostamise kohustus linna- või vallavalitsusele, siis seoses korrakaitseseaduse jõustumisega on mitmetes seadustes riikliku järelevalve teostamise kohustus jäänud või pandud kohalikule omavalitsusele, kohaliku omavalitsuse üksusele või asutusele, kohalikule omavalitsusorganile või -asutusele, kohaliku omavalitsuse üksuse pädevale asutusele.
    Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 22 lõike 2 kohaselt otsustab seadusega kohaliku omavalitsuse, kohaliku omavalitsusüksuse või kohaliku omavalitsusorgani pädevusse antud küsimusi kohaliku omavalitsuse volikogu, kes võib delegeerida nende küsimuste lahendamise valitsusele. Käesoleva eelnõuga taotleb Valga Linnavalitsus seadusega kohalikule omavalitsusele, kohaliku omavalitsuse üksusele, organile või asutusele ja kohalikule omavalitsusorganile pandud riikliku järelevalve ülesannete täitmise delegeerimist linnavalitsusele.
  • Valga Linnavolikogule edastati 2014. aasta III kvartali omalaekumiste informatsioon.


Diana Tipka
linnasekretär
766 9901; 529 0878

Tagasi