Menüü

Uudised

Valga ettevõtjad alustasid päeva linnapeaga ühises hommikulauas

00:00 22.10.2014

Kolmapäeval, 22. oktoobril toimus Valga vastrenoveeritud raekoja saalis teist korda linnavalitsuse korraldatud Valga linna ettevõtjate hommikusöök, kus osales ligikaudu 25 ettevõtjat. Sellised kohtumised annavad võimaluse kiirelt ja operatiivselt edastada olulist informatsiooni. Hommikusöögi formaadi plussiks on see, et ettevõtjad tulevad otse kodust üritusele ehk alustavad oma päeva ühiste arutlustega. Täna arutleti peamiselt tööandjate ja tööotsijate kokku viimise ning Valga linna tööstusalade arendamise võimalusi.

Kohtumisel andis linnapea Kalev Härk ülevaate Valga linna kolmest prioriteetsemast projekti-ideest aastatel 2014-2020, mille jaoks planeeritakse vahendeid taotleda piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest. Nendeks on Valga linna tööstusalade arendamine ja vajalike ühendusteede rekonstrueerimine, linnasüdame ehk 8. kvartali rekonstrueerimine ning SA VIKP militaarteemapargi arendamine (prioriteetne järjestus puudub). „Praeguste arvutuste kohaselt on nende projektide elluviimiseks vaja linnal leida vähemalt 3 miljonit eurot omaosaluseks, kuid arvestades toetuse summasid tasub see igati ära," sõnas Valga linnapea Kalev Härk lisades, et need plaanid tuleb nii kui nii ellu viia.

Pärast linnapead andis Eesti Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavas ülevaate septembris toimunud Liivimaa Töömessist. Messile olid oodatud osalema kõik ettevõtted, kel oli huvi kohtuda uute võimalike töötajatega ja koostööpartneritega ning aktiivseid tööotsijaid, kes soovisid leida teavet erinevate töötamisvõimaluste kohta Valgas, maakonnas ja ka kaugemal. Valgas toimunud mess oli rahvusvaheline, sest esindatud olid ka koostööpartnerid Lätist. Üritus sai positiivset tagasisidet nii ettevõtjate kui ka messi külastajatelt ning kindlasti jätkatakse selliste ürituste korraldamisega.

Hommikusöögi viimane ettekanne oli Valga linnaarhitekt Jiri Tintera poolt, kes rääkis sellest, et tänaseks on kõik Valga linna krundid kaardistatud vastavalt nende kasutusele ning sihtotstarbele. Linnas on arendust vajavaid krunte väga palju ning nüüd tuleb hakata nendega edasi tegelema. Lepiti kokku, et nende tegevuste arengust antakse ettevõtjatele ülevaade järgmisel ühisel hommikusöögil, mis toimub uue aasta alguses. Linnapea kutsus osalenud ettevõtjaid üles ka ise teemasid tõstatama, mida järgnevatel hommikusöökidel arutada.

 

Aira Varblane, Katre Kikkas
Valga Linnavalitsuse arenguamet

Tagasi