Menüü

Uudised

Otepääl tähistati Taasiseseisvumispäeva näidislahinguga

10:56 21.08.2014


Eesti Taasiseseisvumispäeva, 20.augustit, tähistati Otepääl perepäevaga, kus sai jälgida põnevat Kaitseliidu näidislahingut.

Kaitseliidu Otepää Üksik-kompanii poolt läbi viidud näidislahing kogus hulgaliselt pealtvaatajaid. Näidislahingu eesmärgiks oli tutvustada kaitselahingut. Kaitseliidu Valgamaa Maleva Otepää Üksik-kompanii tankitõrje rühma vanem Andrus Sumberg, kes oli üks lahingu korraldajatest, ütles, et lahingus kasutati erinevat relvastust ja  sõidukeid, käiku läksid ka paukpadrunid ja suitsupommid.

Perepäeval oli kõigil huvilistel võimalik tutvuda Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegevusega, väljas oli relvanäitus. Oma tööd tutvustasid Politsei ja Päästeamet, kohal olid ka politseilõvi Leo ja tuletõrjekoer Nublu. Palju huvilisi kogunes Eesti Õdede Liidu telki, kus Tartu Ülikooli Kliinikumi taaselustamise töörühma juht, õde Marina Beljaev ja kliinikumi erakorralise meditsiini õde ning Eesti Punase risti esmaabiõpetaja  Kaire Tsäro näitasid põhilisi esmaabivõtteid ning andsid nõu, mida teha erinevate õnnetusjuhtumite korral. 

Perepäeva üks korraldajatest, Otepää Naiskodukaitse esinaine Mari Mõttus kutsus kõiki sööma naiskodukaitse poolt keedetud sõdurisuppi.
Taasiseseisvumispäeva perepäeva lõpetas meeleolukalt Otepää kirikus Gourmet Duo kontsert, kus kõlasid Eesti autorite lood. Duo on koosseis, mis tekkis 2010.

Perepäeva korraldasid: Valgamaa Kaitseliidu Malev,  Valgamaa Päästeosakonna Otepää komando, Naiskodukaitse Otepää jaoskond, Eesti Õdede Liit, Politsei, EELK Otepää Maarja kogudus, Otepää Kultuurikeskus, Otepää Vallavalitsus.

Otepää Vallavalitsus tänab Kaitseliidu Otepää Üksik-kompanii kaitseliitlasi suurepärase näidislahingu läbiviimise ja Otepää Naiskodukaitset perepäeva korraldamise eest, politseid, päästeametit, Eesti Õdede Liidu Tartumaa jaoskonda, EELK Otepää Maarja kogudust ning kõiki vabatahtlikke, kes andsid oma panuse perepäeva korraldamiseks. Tänusõnad ka Sirje Ginterile ja Otepää Kultuurikeskusele meeleoluka perepäeva kontserdi korraldamise eest.

Fotod: SIIT

Tagasi